Home Live THE MARS MODEL Zwevegem, The Finish (12/11/2022)

THE MARS MODEL Zwevegem, The Finish (12/11/2022)

by Yves Van der Straete

The Mars Model, een groepje half Belgen / half Fransmannen, stelde zaterdagavond hun laatste plaat voor in The Finish in Zwevegem. Na de première vrijdag in Aarschot was het zaterdag een schot in de roos in Zwevegem.

Full house met de crème van de plaatselijke punkers en rockers van Kortrijk, Waregem en Rijsel. Het café en de concertzaal die in elkaar overlopen zaten afgeladen vol met een publiek dat kwam voor ambiance en goede muziek. En goede muziek kregen we van een band die er serieus veel zin in had.

Primal Urge is de derde plaat van The Mars Model, en niet de minste. Voorganger FrancoBelge verraste al met een eigen sound die een beetje de richting uitgaat van Killing Joke, en ergens ook dezelfde soort bezwerende klanken brengt. Sister Glory is als tweede al een klassieker aan het worden en nu krijgen we hun derde kindje.

DJ Vanonoise warmde de zaal op met een paar neowavetracks en dan kwamen de Mars Modellen het podium op. Een harde militaire drum, een vette bas, een snedige gitaar en een keyboard die de sound af maakt en een zanger protagonist de er staat: dat is The Mars Model. Een aantal jaren op de teller en dat hoor je! Geen kapsones maar muziek in your face. Zo moet een concert zijn, zo moet een avondje cultuur zijn, zo moet muziek klinken. Old school riffs zonder speciale effecten, projecties, rookmachines, lazers of dansende bimbo’s. Laat de muziek voor zichzelf spreken, het is meer dan genoeg.

Ambiance was er, de zaal was aan het dansen, een pogo werd ingezet, en dan nog een stuk of tien, de zanger vloog het publiek in, die hard fans kregen de microfoon in handen gestopt, de zanger werd over de hoofden van het publiek gestagedived. De klank zat goed, het bier was fris en extreem democratisch. Enfin een zaterdagavond om in te kaderen.

We kregen een lange set die iedere seconde onze volle aandacht trok. Alle nummers die ze hadden, werden gebracht, en ook een paar covers. I’m Afraid Of Americans van David Bowie was bijna beter dan die van The Thin White Duke zelf.

Na het concert kregen we nog een afterparty met DJ VETZ. Topavond dus.

Primal Urge is een ferme schijf die het postpunkgenre in België meer dan levendig maakt. Hier bij Luminous Dash gaan we het niet snel zeggen, maar dames en heren organisatoren, deze band is “BOMME” en moet je boeken!

De lp is gelimiteerd verkrijgbaar bij The Mars Model zelf en bij de betere platenzaak. 400 blauwe exemplaren (electric blue) en 103 witte Die Hard vinyls met handgedrukte hoezen. Bij iedere lp zit ook een cd. Bestellen kan je hier.

Op 3 december kan je de voorstelling ook meemaken in JH Zenith in Dendermonde.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More