Home Singles PJ HARVEY – A Child’s Question, August (Partisan Records/PIAS)

PJ HARVEY – A Child’s Question, August (Partisan Records/PIAS)

by Bart Verlent

Polly Jean Harvey doet al meer dan 20 jaar haar best om zichzelf telkens opnieuw uit te vinden en met iets nieuws voor de dag te komen. Soms is ze succesvol, andere keren slaagt ze er minder in, maar haar werk klinkt altijd spannend en origineel. Haar laatste wapenfeit was het album The Hope Six Demolition Project uit 2016. Misschien niet haar beste plaat. Vorig jaar bracht ze de poëziebundel Orlam uit, die ze voorstelde tijdens het Crossing Border festival. Op 7 juli verschijnt haar nieuwe album I Inside The Old Year Dying waarin ze terug poëtische teksten verwerkt, deze keer in het dialect van Harvey’s jeugd in Dorset.

© PJ Harvey

PJ Harvey wilde haar nieuwe album vrij puur houden. Ze heeft het ingeblikt met haar vertrouwde kompanen Flood, John Parish en Adam Cecil Bartlett. Elk nummer op de plaat begon als een collectieve improvisatie die ze nadien bewerkte met veldopnamen. Dat hoor je ook in de single A Child’s Question, August waar niet veel arrangementen aan te pas zijn gekomen. Daardoor staat de pure stem van Harvey centraal. PJ zingt zeemzoet en heel zacht wat perfect past op deze breekbare track.

Het is PJ Harvey toch maar weer gelukt om ons aangenaam te verrassen. Deze single is een heel knap voorproefje van het album.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More