Home Singles PITOU – Knife (V2 Records)

PITOU – Knife (V2 Records)

by Bart Verlent

Het is nogal moeilijk om dezer dagen Pitou Nicolaes te negeren. Ze is geboren en getogen in Amsterdam maar woont al jaren in Antwerpen en bracht dit jaar, na twee ep’s, haar prachtige debuutplaat Big Tear uit. Pitou maakt fragiele songs waar haar klassieke achtergrond altijd wel in blijft doorschemeren en haar mooie stem je steeds blijft verwonderen.

© Pitou

Knife is de laatste single uit haar debuutplaat. Het is een muzikale reis die vertelt hoe Pitou een beslissing neemt.

Op een zeemzoet klankenpalet zingt Pitou heel rustig “I see your face, I just want to cut, make it bleed”. Niet echt de woorden die je verwacht bij zo’n breekbare zweverige compositie. Toch is het een zachtaardig lied waarin ze het gezelschap krijgt van het Antwerpse ensemble Baroque Orchestration X.

Knife is wederom een pure diamant, net zoals Pitou’s andere composities. Als er één artiest is die je dit jaar zeker eens aan het werk moet gezien hebben, dan is het wel Pitou. Op 28 april staat ze met haar band in de Botanique in Brussel en op 5 mei in Trix in Antwerpen. Haal snel een ticket en laat je betoveren door dit unieke talent.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More