Home Concerttip Concerttip: LINGUA IGNOTA Gent, Balzaal Viernulvier (28/05/2023)

Concerttip: LINGUA IGNOTA Gent, Balzaal Viernulvier (28/05/2023)

by Hans Vermeulen

De klassiek geschoolde Amerikaanse multi-instrumentalist Kristin Hayter brengt sinds 2017 muziek uit als Lingua Ignota (Latijns voor ‘onbekende taal’). Haar recentste album Sinner Get Ready (2021) kwam uit bij Sargent House en kreeg wereldwijd lovende kritieken. Zet je vooral schrap want een liveshow van Lingua Ignota is allesbehalve vrijblijvend en hakt er stevig op in vermits Hayter verhaalt over haar ervaringen als overlever van huiselijk geweld.

Ze omschrijft haar muziek dan ook als ‘survivor anthems.

Met Sinner Get Ready bouwt Hayter voort op de mythologie die ze heeft gecreëerd met Caligula en All Bitches Die, hoewel die net iets toegankelijker klinken. De industrial elementen werden vervangen door de creatie van dissonantie met traditionele instrumenten uit de Appalachen. Omdat veel van haar werk in het teken van misbruik staat, stopt Hayter na deze tour met het brengen van haar huidige discografie. Ze wil haar trauma’s niet langer op het podium herbeleven en zal muzikaal een nieuwe weg inslaan. 

In oktober speelde ze nog een clubshow in de Botanique in een co-headliner-concert met de metalband Liturgy. Haar show in de balzaal van Viernulvier zal voor 2023 een exclusief en derhalve onmisbaar optreden zijn. Dit vonden we er toen van:

Het voorprogramma wordt verzorgd door Midwife en dat is het muzikale alter ego van multi-instrumentalist Madeline Johnston. Ze woont en werkt in New Mexico. Johnston omschrijft haar muziek zelf als “heaven metal: emotionele muziek over verwoesting en catharsis. Meer info over het optreden eind mei vind je hier:

https://www.viernulvier.gent/nl/agenda/5646/support_Midwife/Lingua_Ignota

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More