Home nieuws Brussels Jazz Weekend komt eraan

Brussels Jazz Weekend komt eraan

by Björn Comhaire

Het laatste weekend van mei wordt de Brussels binnenstad ondergedompeld in de warme wereld van de jazz. Vijf centrale pleinen en een achttiental cafés zullen drie dagen lang het beste van de (vaak Belgische) jazz herbergen.

Je kan op 26, 27 en 28 mei terecht op de Grote Mark, het Beursplein, het Sint-Katelijneplein, het Oude Korenhuis en op de Kapellemarkt maar ook in cafés als de Bonnefooi, de Archiduc, de Bizon en nog veel meer. Allemaal gratis en voor niets; en dat laten wij ons natuurlijk geen twee keer zeggen!

Wie of wat kan je dan zoal gaan beluisteren? Teveel om op te noemen eigenlijk maar toch een korte bloemlezing: Leon Phal Quintet, Nabou, Naima Joris, BJO, Stace, Echoes of Zoo, 44 Rave, The Dibs, Aka Moon, Schroothoop, Lucid Lucia, Theon Cross, The Whodads, Kau Trio, Alex Koo Trio, K.ZIA en ga zo maar door!

Is dat alles (sic)? Neen want op zaterdag 27 mei trekken brassbands uit alle uithoeken van Europa door de Brusselse straten tijdens de Brass Parade. Brass fans worden uitgenodigd om mee met de fanfares te marcheren langs een traject vol kletterende koperklanken die door straten in de binnenstad zullen weergalmen.

En dat allemaal gratis? Ja allemaal voor noppes!

Sta je even hard te popelen als wij, check het volledige aanbod dan hier.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More