Home Singles PIROSHKA – V.O. (Bella Union)

PIROSHKA – V.O. (Bella Union)

by Bart Verlent

Op 23 juli verschijnt het tweede album, Love Drips And Gathers, van Piroshka. De band rond zangeres Miki Berenyi (Lush), KJ McKillop (Moose), Justin Welch (Elastika) en Michael Conroy (Modern English) belooft een shoegaze-plaat af te leveren. Maar op de eerste single, Scatchin At The Lid, hoorden we toch vooral pure britpop.

Op deze tweede single V.O. klinkt Piroshka als Lush. Daar is de beloofde shoegaze-sound. Het nummer is een eerbetoon aan hun overleden vriend en grafisch ontwerper Vaughan Oliver. Hij ontwierp de hoezen voor het 4AD-platenlabel maar ook voor David Sylvian, The Golden Palominos en Bush. Hij deed dat onder de naam 23 Enveloppe. Oliver stond ook in voor de hoezen van Lush en Modern English, de link met Piroshka is dan ook gemakkelijk gelegd.

V.O. is een dromerige track met opzwepende drums en gitaren vol psychedelische effecten waarbij Berenyi heel liefelijk het nummer inzingt. Met V.O. levert Piroshka één van hun sterkste tracks ooit af.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More