Home Singles BLACK HONEY – Believer (Foxfive Records)

BLACK HONEY – Believer (Foxfive Records)

by Bart Verlent

Sinds 2014 krijgen we van het Engelse viertal Black Honey luchtige indiepop/rock die stevig gehypet wordt in eigen land. Na hun naamloos debuutalbum uit 2018 werd hun muziek gebruikt tijdens de Milanese Fashion Week show van Roberto Cavalli, mochten ze het voorprogramma verzorgen van Queens of the Stone Age en gaven ze een verbluffende show op Glastonbury.

© Black Honey

Voor hun tweede album Written & Directed dat dit jaar verschijnt, zijn kosten nog moeite gespaard. Mike Kerr van Royal Blood schreef een nummer, Olly Burton die samen met The Prodigy werkt, schreef ook mee aan een song. Dimi (surname) stond in voor de productie, Alan Moulder (Nine Inch Nails, Foals) nam de mix voor zijn rekening en Dave McCracken (Ian Brown, Swim Deep, dEUS) is er nog bijgeroepen om de boel wat op te fleuren.

Als we mogen afgaan op deze Believer dan zal dat album toch ook niet veel potten breken. Want Black Honey klinkt hier, net zoals op hun vorige plaat, als een flauwe kopie van No Doubt en Garbage. Het is een fijne poppy single die echt heel weinig indruk achter laat.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More