Home Belgisch PATCHES – Bye Bye Bye

PATCHES – Bye Bye Bye

by Felix Sandon

Een geheimzinnige intro lijkt uit een filmscène geknipt waarin onheil op komst is. Maar dan weerklinkt de hemelse stem van Patches en weten we dat we veilig zijn.

Het afgelopen halfjaar heeft Patches ons al blij gemaakt met prachtige nummers, en Bye Bye Bye is daar geen uitzondering op. Opnieuw is er een weemoedige, openhartige tekst (met ontboezemingen als “You prefer your girls rough”) in een perfecte productie die het nummer een dromerige sfeer meegeeft.

Uiteraard is het visuele aspect ook piekfijn in orde: in de video neemt Patches ons op sleeptouw over een nachtelijk strand. Valt er dan echt niks aan te merken op Bye Bye Bye? Misschien verwachtten we na voorgangers Silver Foxes en Hot Enough dat ook dit nummer zou toewerken naar een stomende climax, maar hier blijft Patches ingetogen en melancholisch tot de laatste noot.

Met deze prachtsingle neemt Patches nog lang geen afscheid van ons: op 23 oktober stellen ze hun eerste ep voor in Broei in Gent.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More