Home ReviewsAlbum Reviews MOTOR!K – 2 (Out Of Line)

MOTOR!K – 2 (Out Of Line)

by Bart Verlent

Eind 2018 bereikte ons het nieuws dat Dirk Ivens (Dive, The Klinik, Sonar, Absolute Body Control) samen met Joeri Dobbeleir en Dries D’Hollander het krautrocktrio Motor!k ging oprichten. Vorig jaar verscheen dan het eerste wapenfeit, een naamloze tape die in maart gereleased werd bij Wool-E-Tapes. Overal kreeg het trio lovende kritieken zodat twee maanden later het Duitse label Out Of Line het debuut op cd uitbracht. Nu, iets meer dan een jaar later is de opvolger al klaar, die de toepasselijke titel 2 heeft meegekregen.

(c) Motor!k

In de bespreking van hun debuut hadden we het er al over dat de nummers van dit trio veel van hetzelfde zijn, maar niet helemaal hetzelfde. Dat is bij deze opvolger niet anders, verwacht dus geen stijlbreuk. Bijna elk nummer is opgebouwd op basis van hetzelfde recept. Een lekkere bassequence opent en legt de basis, de drum zorgt voor een stevige drive en de gitaren en keyboards zorgen voor de afwisseling. Standaard krautrock dus, wat daarom zeker niet negatief is, het is vooral een kunst om het boeiend te houden en dat kan dit trio zeker.

Opener Tyrants is een bom. Het nummer wordt mooi opgebouwd en de subtiele veranderingen zorgen ervoor dat de donkere dreiging tot de laatste seconde blijft hangen. In Headlights hangt een psychedelisch sfeertje dat ons in trance brengt. Wat een indringend nummer. Memoria is de vreemde eend in de bijt. De song is gebouwd rond een knappe, dromerige gitaar waarbij enkel wat synth geluiden het nummer opvullen. Hier is geen sprake van een donderende bassequence en stevige drums.

Sundown begint als een aanstekelijk dansbare electrotrack die pas openbarst na drie minuten dankzij de retro synthgeluiden die het stuk een andere wending geven. Na deze zeven minuten durende compositie hebben we nog niet genoeg van het nummer, wat op zich al uniek is. Ritual duurt nog langer dan de vorige track en is waarschijnlijk het nummer met de meest dreiging van heel de plaat. Live zal dit zeker voor vuurwerk zorgen. Penta sluit het album af en vormt de perfecte outro. Het trio neemt wat gas terug ook al heeft deze song nog een flink tempo, toch doen ze het iets rustiger aan zodat de druk mooi wordt afgebouwd.

Motor!k heeft op korte tijd weer een indrukwekkende collectie songs bij elkaar geschreven. Songs die elkaar aanvullen zodat je het album perfect in één ruk kan beluisteren. Van ons mogen ze in het vervolg de nummers ook in elkaar laten vloeien, gewoon één lange Motor!k trip. Weer een sterke plaat dus!

Je kan dit album bestellen via deze link.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More