Home Belgisch PASI – Roots (ft. Innocent Alberto) (Eigen Makelij).

PASI – Roots (ft. Innocent Alberto) (Eigen Makelij).

by Didier Becu

Dat het harde tijden zijn, weten we ondertussen wel. Muziek is daarbij vaak een proteststem: rock ’n roll de rebellie tegen het conservatisme, punk de vuist tegen het materialisme en sinds de jaren 80 is hiphop de stem van de verdrukten. Niemand die had kunnen voorspellen dat de haat en het onbegrip tegenover bepaalde bevolkingsgroepen ook bij ons zo uit de hand zouden lopen, en daarom is de Belgische hiphop meer dan ooit een terechte broeihaard van verzet.

Als we het over hiphop van eigen bodem hebben, dan komen we sowieso terecht op het label Eigen Makelij waar Pasi deel van uitmaakt.

Vorige week hadden we het nog over de Gentse rapster Gloria Boateng, die het in haar nieuwste single Kumasi over haar roots heeft en dat doet ook Kim Nzita Vangu (de echte naam van Pasi). Roots is trouwens een voorsmaakje van Pasi’s ep die Eigen Makelij op 5 juli uitbrengt. Pasi zingt samen met Innocent Alberto over de pijnlijke afstand tussen familie, over verschillend generaties en continenten.

Een ingetogen, dansbare en nog meer ontroerende tack waarbij Pasi een clip bedacht met beelden die hem hebben gevormd tot de persoon en artiest die hij nu is.

De ep heet Gimlach en dat is de voorloper van een eerste langspeler die op 5 oktober 2018 in de Antwerpse Trix wordt voorgesteld. Een track is genoeg om ons te doen zeggen dat Pasi een hiphopartiest is om rekening mee te houden.

Spotify-lijst Eigen Makelij

Facebook Eigen Makelij

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More