Home ReviewsAlbum Reviews THE ERROR TEAM – Right Key, Wrong Door (Eigen Beheer).

THE ERROR TEAM – Right Key, Wrong Door (Eigen Beheer).

by Didier Becu

The Error Team. Een Belgische band die opvalt door haar vreemde, exotische muziekjes. Ze zijn met zijn drieën: op piano en Hammond Mounia Kalaï, Matto le Dop op de Hammond en bas, en op drums P.A. Samyn.

Namen die je inderdaad bijna automatisch in verband brengt met B-films. Je weet wel obscure sciencefictionfilms die gaan over bijv. hersenen die een eigen leven gaan leiden of Frankensteingedrochten die denken dat ze Dracula zijn… Het is duidelijk dat dit trio dweept met de sfeer uit de jaren 50 en 60, en ze schrijven dan ook soundtracks voor onbestaande films.

De drie maken gebruik van exotische geluiden, Latin-invloeden, jazz, surf en zelfs rockabilly. Een mengsel van zo wat alles. Na goed schudden, bekom je een album met dertien titels. Korte liedjes vaak zwevend rond de grens van drie minuten.

Grappig dat de hoes van  Right Key, Wrong Door (ze hebben een voorliefde voor grappige titels) je doet denken aan de Cantina Band (voor niet ingewijden de jazzoutfit die je in de eerste Star Wars-film kon zien).

De muziek, die vaak overgoten is met een zwoel jazzy sfeertje, doet je zowel denken aan nationale helden als The Whodads en 50 Ft Combo, maar evengoed aan iemand als pakweg Helmut Zacharias. Indien je niet weet wie dat is, na een bezoekje van tien minuten aan een lokale rommelmarkt, zal je het wel weten…

Grasduinen in oude muziekjes en daar zelf iets leuk (en vooral origineel) mee doen, is wat The Error Team typeert en wat uiterst vakkundig op deze plaat wordt gedemonstreerd.

Leuke liedjes die goed zijn voor de ontwikkeling van de heup- en kontspieren, vaak met een ietwat tipsy sound die je gewoon gelukkig maakt. Loungemuziek zoals ze zeggen, maar wel met een flinke scheut onvervalste rock ’n roll erover. Heerlijk plaatje… Eerst opmerken hoe leuk de composities zijn, om na een paar beluisteringen eveneens te merken hoe geniaal ze wel zijn. Zo moet dat!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More