Home Singles OUTER – Nocturne in B Minor

OUTER – Nocturne in B Minor

by Björn Comhaire

Wat houdt jou bezig?
Da’s de Facebook parafraserende vraag die OUTER zichzelf en ons stelt op haar aankomende album dat volgend jaar zal verschijnen.

© Francis Vanhee // Walter Oscar Rothe

Een eerste antwoord krijgen we alvast van Tom Soetaert, Arne de Tremerie, Wanthanee Wadngam, Nicolas Delépine en Laurens Van Bouwelen in de vorm van single en bijhorend videoartwork (door Bert Juliaan Vercruysse) Nocturne in B Minor.

Onheilspellend, dreigend, aanvankelijk fragiel en vervolgens industrieel robuust klinkt deze single die opgebouwd is rond de dreiging van de volle maan zoals we die ook op de releasedag (14 juni 2022) kunnen zien. Veel te lange dagen en dus te korte nachten houden ons wakker en doen ons de vermoeidheid ‘inpiekeren’. De nachtmerrie lijkt onvermijdelijk.

De titel van de track verwijst naar de Nocturnes van Chopin waar het begin en het einde van het nummer ook muzikaal naar alluderen. Niet dat wij ze er onmiddellijk in herkennen maar de sfeer loopt wel wat parallel.

OUTER Website / VI.BE / Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More