Home Belgisch ONSET – Iron Love (Eigen Beheer)

ONSET – Iron Love (Eigen Beheer)

by Didier Becu

“Het eindresultaat klinkt echt af” dat waren de woorden van het trio Onset toen we het een paar weken geleden over Early Morning Fire hadden, de gloednieuwe song van een binnenkort te verschijnen ep die is opgenomen met Donderling Audio. Een producersduo bestaande uit Stijn Vanmarsenille (Elefant, FOPAW) en Wolf Vanwymeersch (alweer van diezelfde Elefant en het ter ziele gegane The Van Jets).

Het zijn ook deze woorden die we kunnen gebruiken voor het briljante Iron Love waarmee we een tweede tipje van de sluier te zien, of beter te horen, krijgen. Een weldoordachte song met verrassende hooks. Electropop met een zeer gezonde 80’s vibe, want hoewel Onset zeer eigentijds uit de hoek weet te komen, zit er een onweerstaanbare melancholie in de song die we kennen van de betere new wave.

“Nu ja, melancholie is geen negatieve of pessimistische emotie, maar gewoon mooi”, zegden ze tegen ons. En laat dat nu eens kloppen als een bus. Early Morning Fire klinkt dan ook als die troostende vriend die je nodig hebt als je ’s avonds in je eentje op wandel gaat en je neerploft op een bankje en besluit om eens goed na te denken over de dingen des leven. Juist, dat soort dingen is nu verboden, maar gelukkig mogen we nog naar Onset luisteren. Doen!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More