Home ReviewsAlbum Reviews FRANKIE TRAANDRUPPEL – Corona Blues (Eigen Beheer)

FRANKIE TRAANDRUPPEL – Corona Blues (Eigen Beheer)

by Pieter Walcarius

Frankie Traandruppel alias Lee Swinnen bracht begin dit jaar Valley-Ay! uit. Het was een aangename kennismaking met de man die poppy lo-fi muziek maakt. Hij komt terug op de proppen met de ep Corona Blues, hoogstwaarschijnlijk opgenomen met zijn viersporen taperecorder.

Corona Blues opent met Age Of Illusion een stevig garagerocknummer dat de gitaren lekker laat schuren. De rauwe stem van Frankie past hier goed bij en geeft het nummer een donkere en grauwe touch. Fruit And Gin tapt uit een ander vaatje. De iets rustigere song wordt in het midden opgefleurd met een aanstekelijk piano intermezzo, Daniel Johnston style.

Whatever is het nummer dat erboven uitsteekt op deze ep. Er zit een aangename flow in de song, zowel vocaal als instrumentaal klopt het. Bij wijlen doet de stem van Frankie ons denken aan Bob Dylan. Afsluiten doet Frankie met Chinaski, een experimenteel nummer waarbij de gitaar en vocals het moeten ontgelden. Frankie Traandruppel heeft in zijn jonge leven al veel naar muziek geluisterd. Dat is duidelijk te merken aan de verschillende invloeden die we horen op Corona Blues.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More