Home Belgisch OPROER – Rosaline

OPROER – Rosaline

by Didier Becu

Het is ondertussen traditie geworden dat we op de Luminous Dash-pagina’s iedere maand een nieuwe song van Oproer mogen aankondigen. De reden is simpel: iedere maand brengt deze indiegroep een nieuwe song uit. Niet omdat ze dat later als een lp de wereld willen insturen, maar gewoon omdat ze daar zeer veel zin in hebben en vooral omdat ze daar ook de inspiratie voor hebben.

Wat opvalt is aan Oproer is dat er geen lijn in te trekken valt. Zo’n woorden klinken meestal negatief, maar in het geval van deze jongens is het gewoon een kwestie van gelaagdheid, originaliteit en het feit dat je ze niet in één hokje kan duwen.

Ondertussen hebben we al veel kantjes gezien van Oproer, maar een song als Rosaline hebben we nog niet gehoord. Het begint een beetje als een oude kraker van The Human League door de donkere onheilspellende synths, maar zodra de zang van Dries Van Der Schueren erbij komt, volgt een hele hoop dramatiek en komt Rosaline in de buurt van pakweg Radiohead. Dit maar om te zeggen dat Oproer alsmaar beter wordt met de maand. Volgende afspraak binnen 30 dagen!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More