Home Singles OLGA – Let Me Feel (Eigen Beheer)

OLGA – Let Me Feel (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Na drie jaren muziek maken met haar eigen jazz trio Sultry, wilde Jana Pauwels eens iets anders doen. Ze dook de wijde wereld van de popscéne in op zoek naar een nieuwe aanpak en ging experimenteren met elektronische sounds. Tijdens haar studies aan het conservatorium leerde ze zichzelf kennen en nu maakt ze zelf geschreven muziek onder de naam Olga.

© OLGA

Pauwels vindt daarbij inspiratie bij artiesten gaande van Billie Eilish en Yebba tot Kate Bush en Antony and the Johnsons. Maar vooral kijkt ze op naar lokale artiesten zoals Oriana Ikomo, Tsar B, Charlotte Jacobs en Joyce Vanderhoydonck. Het resultaat is een duidelijke, volle sound met synths die haar warme stem een betekenis, mening en standpunt geven.

Olga’s debuutsingle Let Me Feel gaat over het verlangen om gehoord te worden. Ze wil duidelijk maken dat zwijgen en ja knikken niet altijd de enige optie is. Daarenboven is het een roep om serieus genomen te worden, om een standpunt in te nemen.

Natuurlijk nemen we Olga serieus! Jana’s flexibele stem vormt, in combinatie met die sensuele warme groove en subtiele beats de perfecte combinatie die dit topnummer gewoon af maken. Wat een straffe debuutsingle. Joris Vergaert (ONS) stond in voor de productie, mastering en mix van deze sublieme schijf en heeft dat fantastisch gedaan.

Olga mag van ons gerust opkijken naar lokale artiesten maar ze mag ook best uitpakken met haar unieke, straffe sound en fantastische stem.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More