Home Singles NUTSHELL – The Malthusian Trap (Eigen Beheer)

NUTSHELL – The Malthusian Trap (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Nutshell is een vijfkoppige band die afkomstig is uit alle hoeken van Vlaanderen. Zanger Stan Blomme en bassist Jonas Van Malder komen uit Antwerpen, gitarist Jeroen Vanhecke woont in Kortrijk en drummer Jasper Vanhecke en gitarist Manuel Van den Notelaer komen dan weer uit Leuven. Waar die kerels repeteren is dan nog maar de vraag. Het vijftal combineert rauwe garagerock met oldschool punkrock.

(c) Nutshell

In 2014 brachten ze hun debuut-ep Lighting Up The Darker Centuries uit waarop ze melodieuze punkrock brachten die niet echt origineel klonk. Dit jaar komen ze met een nieuwe ep die ze net voor de coronacrisis ingeblikt hebben in de Penthouse Studio. Op deze ep willen ze een breder geluid brengen, waar nog wel invloeden van punk in te horen zijn maar ook zijn ze inspiratie gaan halen bij bands als: The Hives, SONS, Crackups en Dopamines.

In de intro van The Malthusian Trap horen we inderdaad nog punkinvloeden maar naarmate het nummer vordert, komen we een veel bredere sound tegen. De invloeden van de andere bands zijn ook te horen maar het valt vooral op dat Nutshell hier komt met een eigen geluid waar veel meer variatie in zit dan hun vorige nummers.

We kunnen gerust zeggen dat Nutshell de afgelopen jaren veel gewerkt heeft aan hun sound. Ook is het vijftal gegroeid in nummers schrijven. Weg is de straightforward punkrock. In deze single goochelen ze met variatie. We zijn benieuwd of alle songs van de nieuwe ep even gevarieerd zullen klinken. In elk geval deze kerels hebben een indrukwekkende single afgeleverd!

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More