Home LiveFoto's SUURA Gent, Café De Loge (Future Belge, 23/07/2020)

SUURA Gent, Café De Loge (Future Belge, 23/07/2020)

by Björn Comhaire

De voorbije maanden hebben ons geleerd dat het leven tijdens een pandemie zich aan een ander tempo voltrekt dan voorheen. Voor de meesten onder ons, zeker voor mensen uit de kunstensector, tikt de klok een stuk trager. De muziek van Suura, de band van Nicolas Van Belle, Werend Van Den Bossche, Reindert Spanhove en Emanuel Van Mieghem, sluit perfect aan bij die vertraging.

Emmanuel Van Mieghem (contrabas), Reindert Spanhove (tenor sax) en Werend Van Den Bossche (alt sax) © Björn Comhaire

Hun muziek kabbelt, trekt, schuurt, wrijft en wringt zich een weg naar je trommelvlies. Suura schildert weerbarstige, verweerde muzikale postkaarten van desolate verstilde landschappen. Bij gebrek aan een andere omschrijving noemen we het jazz, maar je mag het wat ons betreft ook afbrokkelende soundscapes noemen.

Nicolas Van Belle © Björn Comhaire

Een uur en zeven nummers lang dompelde het viertal ons onder in hun duistere wereld die af en toe werd onderbroken door een gortdroge, grappige bindtekst van Nicolas Van Belle.
Het meeste werk kwam uit hun debuut Luwte maar er was ook plaats voor twee nieuwe nummers. Heerlijk dat Future Belge en Café De Loge plaats maken voor dit soort, voor sommigen, minder toegankelijke muziek.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More