Home Belgisch NONA PROBLEMO – Sci-Fi Submarine

NONA PROBLEMO – Sci-Fi Submarine

by Felix Sandon

Als de wereld altijd maar warmer wordt en de zeespiegel alsmaar stijgt, zijn duikboten dan het openbaar vervoer van de toekomst? Een weinig opbeurend thema, en toch brouwen Nona Problemo, laureaten van Sound Track in Vlaams-Brabant, er een aanstekelijk nummer over dat je vanaf de eerste seconde bij je nekvel grijpt. En dat op die manier toch een klein beetje hoopgevend is.

Ecowave, zo noemen de leden van Nona Problemo hun eigen muziek. Het ecologische schuilt in hun teksten en onderwerpen, terwijl de nummers ontsproten zijn aan de new wave.

Zelf verwijst de groep graag naar New Order, maar wanneer wij onze ogen sluiten, wanen we ons even in het prachtige Streets Of Your Town van The Go-Betweens. Dat komt door de muziek die tegelijk tintelend en melancholisch aandoet, en door de perfect in elkaar overvloeiende stemmen van zanger Sigi en gitariste Nona.

Je ogen sluiten is echter iets wat je net niet moet doen, want Sci-Fi Submarine wordt geleverd met een heerlijke huisgemaakte videoclip, vakkundig in elkaar geknutseld uit gerecycleerd afval door animatoren Nicolaas De Groof en Jonas Callebert, met financiële steun van Sabam For Culture.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More