Home Singles NOLAND SUNN – Memento Park

NOLAND SUNN – Memento Park

by Ann Cnockaert

Noland Sunn is het muziekproject van Gentse songwriter en muzikant Rik De Maré. Noland Sunn pakt uit met de sterke debuutsingle Memento Park.

Je kan Rik De Maré kennen als bandlid van Kiss the anus of a black cat, het project van Stef Heeren waarmee ze samen een aantal albums opnamen. De groep evolueerde van neofolk tot darkwave en vergaarde bijna 2 miljoen Spotify streams achter zijn naam.

De Maré begon gitaar te spelen tijdens zijn kinderjaren en werd aanvankelijk beïnvloed door blues en folkmuziek. Al snel kwamen singer-songwriters als Nick Drake, Tom Waits, Leonard Cohen, Will Oldham, Elliott Smith of The Velvet Underground op zijn radar. In de jaren daarna ontstond zijn liefde voor poëzie en muziekinstrumenten en begon hij ook te experimenteren met zelfgemaakte instrumenten zoals een ‘disembodied cello’.

Noland Sunn bestaat naast De Maré ook uit Hendrik Wijnant (gitaar), Jonas Van De Velde (toetsen), Natan Goessens (drums) en Robbe Desmet (basgitaar).

Inspiratie voor de song vond De Maré door een bezoek aan Memento Park in Boedapest tijdens een reis in 2009. In het nummer gaat hij in dialoog met “a great man of stone”, waarmee hij één van de tweeënveertig standbeelden bedoelt die na de val van het communistische regime onderdak vonden in het park.

Voor de clip van Memento Park werkte Noland Sunn samen met danser en choreograaf Matteo Sedda. Die maakte een eigen interpretatie van de beelden in een bezwerende choreografie die door Laura Matikainen werd gemonteerd en bewerkt.

Wij horen in Memento Park een hedendaagse versie van The Doors, misschien wat minder theatraal maar zeker met dezelfde bezwerende vibe.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More