Home Singles STEF KAMIL CARLENS & DOLLY BING BING – Readiness Is All (PIAS)

STEF KAMIL CARLENS & DOLLY BING BING – Readiness Is All (PIAS)

by Bart Verlent

De Belgisch-Braziliaanse Elisabeth Van Dam, alias Dolly Bing Bing, is (voor sommigen) gekend als ‘cybersexual fantasy’, ‘glamorous alien popstar’, ‘postapocalypitische gesamkunstwerk’ en ‘stripper angel’ maar ze is ook een fantastische zangeres. In 2019 bracht ze haar debuutep Angelbyte uit waarop ze uitpakt met elektronische, futuristische r&b.

© Stef Kamil Carlens & Dolly Ding Ding

Vorige jaar bracht Dolly Bing Bing het nummer Readiness uit, dat ze maakte met Jack Vanoudenare aka ABSRDST. Het nummer is geïnspireerd op het Shakespeare citaat “the readiness is all” uit Hamlet en gaat over de pijn en het rouwproces van de dood van haar man en vader van haar dochter na een aanhoudende ziekte.

Stef Kamil Carlens heeft van deze electro house track een ingetogen popsong gemaakt. Het nummer blijft dansbaar maar Carlens pakte het smaakvoller aan. Het nummer is gebouwd op een sobere drumcomputer beat met subtiele synth-klanken en af en toe een funky gitaar. Carlens zingt het refrein terwijl de mooie stem van Dolly Bing Bing de strofes siert. We zijn erg te vinden voor deze smaakvolle bewerking van Readiness.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More