Home Singles NOBAND – Personal Shopper (Steven Wilson cover)

NOBAND – Personal Shopper (Steven Wilson cover)

by Bart Verlent

Noband is het metal project van Maarten Dheedene en Diederi Tirez. Met dit project wil het duo nummers en clips maken die geïnspireerd zijn op het werk van andere artiesten, maar ook hun eigen muziek schrijven. Nu heeft het duo het aangedurfd om een cover te maken van Personal Shopper van de vroegere Porcupine Tree frontman Steven Wilson.

© Noband

Voor deze cover kregen ze de hulp van Himshe zangeres Selien Hoessen. Ook goochelde het duo serieus met de sampler, zo hoor je diverse samples de revue passeren van Pink Floyd, Nine Inch Nails, The Young Gods en Jeff Beck, waardoor de single enkel op YouTube te horen is.

Aangezien Wilson het nummer Personal Shopper met een heel hoge stem inzong, heeft zanger Diederik Tirez de hoge en lage partijen puur ingezongen, wat enorm indrukwekkend is. Verder krijgt Tirez stevige versterking van de straffe stem van Hoessen die enorm veel aan kan.

Noband maakte er een industrial rock versie van. Je zou dan ook denken dat het eerder een nummer van Nine Inch Nails is en dat geeft deze versie toch wel iets origineels.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More