Home Belgisch NIELS HENDRIX – Lopen (Fons Records)

NIELS HENDRIX – Lopen (Fons Records)

by Filip Verbeeck

NiEls Hendrix is een bezige bij, niet alleen is hij de bezieler van het label Fons Records, hij is ook muzikant in hart en nieren. Lang geleden maakte hij Belgische en andere podia onveilig met zijn band Fence. Later ook met bands zoals Buffoon, The Shovels en Birds That Change Colour. Nu dus ook solo en in het Nederlands. Live doet hij het als NiEls Hendrix & De Belevenissen, een trio met Antoni Foscez en Lesley Troquet.

Lopen is de derde singel van het album De Belevenis Van Niels Hendrix dat voor het najaar van 2022 op de planning staat.

Niels omschrijft Lopen als “een soort indie-pop-rock-song met lekkere twin guitars, flapperende drums en een paar plezante tempowisselingen” en dat dekt inderdaad ongeveer de lading. Beeld je de vroege Meat Puppets in met een Limburgs accent en je komt al aardig in de buurt.

Lopen is een ietwat sober en wat trager nummer maar met een drive dat je mee zuigt in zijn wondere wereld. De tekst is persoonlijk en gaat over ouder worden en alles wat daar bij hoort. Het gevoel dat je beter je best moet doen dan vroeger toen je jonger was. De boodschap is duidelijk “Eerst moet ge kruipen en dan moet ge lopen”.

Niels weet hoe je sterke nummers schrijft, daar bestaat geen discussie over.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More