Home Singles NIKAS – Millipede (Pret Records)

NIKAS – Millipede (Pret Records)

by Bart Verlent

Nikas Goossens maakte in het verleden deel uit van Geppetto & The Whales. Hij gaat nu solo verder als songschrijver onder de naam Nikas. Op 2 december verschijnt zijn debuut Anything. Daarop pakt de singer-songwriter uit met dromerige arrangementen en een warm stemgeluid.

© Nikas

Nikas schreef Millipede tijdens zijn herstel van een medische ingreep. Vanuit de zetel zong hij op zijn smartphone mee met instrumentale ideeën. De basis van het nummer nam hij op tijdens één van de laatste Geppetto & The Whales-sessies met Frankie Fame op synths, bas en backings van Tobie Speleman, en zijn vroegere collega’s Carlo Van Nispen op drums en Kobe Dupont op gitaar. Het arrangement en de zang werkte hij later in zijn eentje af.

Een kort pianoloopje deed hem denken aan een tekst die hij eerder had geschreven over een misgelopen vriendschap en de vraag of het ooit terug goed zou komen. Dit nummer heeft Nikas daarbij geholpen. Hij hoopt dat het ook iets kan betekenen voor anderen.

Millipede is een mooi, warm nummer met knappe weidse arrangementen. Nikas’ stem straalt rust uit en dat past perfect bij het dromerige van deze song. Met zo’n prachtige debuutsingle verwachten we veel van het album.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More