Home ReviewsAlbum Reviews DEZ MONA – Loose Ends

DEZ MONA – Loose Ends

by Kris Verdonck

“Are you having fun?”, klinkt het halfweg Loose Ends. Altijd en overal!
De nieuwe Dez Mona is uitstekend geschikt voor de dansvloer of tussen de lakens, en daar blijven we het komende uur.

Dat Gregory Frateur een unieke stem heeft, en daar allerlei schoons mee uithaalt is, is geen geheim. Hij kan emoties oproepen zoals enkel de grootsten dat kunnen. Deze man is soul.

Op Loose Ends leverde hij ‘enkel’ de zanglijnen en teksten. De muzikale touwtjes gaf hij uit handen. Zijn vaste compadres Sjoerd Bruil en toetsenist Roel Van Camp (aka Raoul del Campo) tekenden voor de muziek onder leiding van producer en oud-bandlid Tijs Delbeke. Dat leidt naar nieuwe, onbetreden paden klanken en ritmes op deze negende elpee van de groep.

Dez Mona is nu een kwartet, zonder bassist dan nog wel. Sjoerd Bruil, volgens de Nederlandse legende is hij geboren met een zwarte Telecaster terwijl Prince op de radio speelde, leverde de riffs. Soms snoeiend, soms snijdend, altijd funky en nooit cliché. Roel Can Camp liet zijn accordeon wat vaker aan de kant, en zocht naar nieuwe elektronische klanken. Nieuw gezicht is drummer Karel De Backer, je kent deze levende groove misschien van Dead Man Ray of Kowlier.

Loose Ends is een brok energie van begin tot einde. Opener en eerste single is het geile Wicked. En we slaan de handen voor de ogen als de Cops in Love passeren. Connection, daar draait het allemaal om, en ook in dit swingende nummer zijn we geboren voor ‘bad behavior’.

Hoogtepunt en vreemdste muzikale vogel is The One. Een hakkelig schuivende gitaar, een drumcomputer en een verknipte synth openen de dans, en stilaan komen er laagjes bij om finaal uit te barsten in een stomende orgie van klanken en ritmes.

Op 19 oktober start de tournee van Dez Mona. Een absolute aanrader!

FacebookInstagramWebsite

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More