Home Singles NIEUWSTADT – Vroeg Of Laat (Klankkast)

NIEUWSTADT – Vroeg Of Laat (Klankkast)

by Bart Verlent

Geert Laenens is frontman bij de Antwerpse band Renton Jules en speelde al lang met het idee om met zijn vroegere groep Newtown een Nederlandstalige plaat te maken. Toen corona alles plat legde, bleef hij niet bij de pakken zitten. Hij schreef zijn eerste Nederlandstalige liedjes en bracht de bandleden van zijn vroegere band terug samen. Tien jaar na Newtowns ep was diezelfde magie er terug. Newtown werd omgedoopt in Nieuwstadt en trok met producer Sam Pieter Janssens (S.J. Hoffman, And Then Came Fall, Driftwood.) de Great Oak Studio in.

(Nieuwstadt)

We kregen al een mooi voorproefje van die studio opnames met de eerste single Meester Van Beminnen nu is er single nummer twee Vroeg Of Laat. Deze song gaat over niet bij de pakken blijven zitten na een teleurstelling. Dromen moet je blijven najagen en aan iedereen kenbaar durven maken. Dat bewijst Laenens met Nieuwstadt zeker, de man klinkt in zijn eigen moedertaal even intens als in het Engels en maakte een goede keuze om deze songs te schrijven.

Vroeg Of Laat is een dromerige song waar we perfecte indiepop in horen. Laenens hoeft absoluut niet met Renton Jules te stoppen maar hopelijk blijft hij ook verder gaan met Nieuwstadt.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More