Home Singles NIEUWSTADT – Meester Van Beminnen

NIEUWSTADT – Meester Van Beminnen

by Bart Verlent

Geert Laenens kennen we als frontman van de Antwerpse indieband Renton Jules maar de man liep al een aantal jaren rond met het idee om iets Nederlandstaligs te maken. Doordat de debuutplaat van Renton Jules in volle corona-periode verscheen en er van perspectief nog geen sprake was, bleef Geert niet bij de pakken zitten. Hij schreef zijn eerste Nederlandstalige liedjes en bracht de bandleden van zijn vroegere band, Newtown, samen in de studio. Tien jaar na de opnames van hun titelloze ep was diezelfde magie er terug.

© Dries Lips & Midge Sinnaeve

Laenens brengt zijn Nederlandse indiepop uit onder de naam Nieuwstadt, en zingt over de dingen die ons vaak ontglippen. Zijn muziek is een vorm van introspectie die drive geeft om te blijven doorzetten en dingen een plaats te geven. Muzikaal wil Geert met dit nieuw project fans van Roosbeef, Het Zesde Metaal, De Mens en Gorki aanspreken.

Meester van Beminnen is de eerste single van Nieuwstadt. Ze werd opgenomen met producer Sam Pieter Janssens (SJ Hoffman, Clairval, Driftwood, And Then Came Fall), Jimmy Van Rietvelde (Float Fall, Ansatz Der Maschine) deed de mastering. Het nummer gaat over het pijnlijkste moment voor geliefden: de breuk en de gevoelens die je niet kan objectiveren. Ieder creëert zijn eigen waarheid.

Het object op de hoes, gemaakt door conceptueel kunstenaar Dries Lips en visueel artiest Midge Sinnaeve, vat het nummer goed samen. Een smeltend ijsblok is moeilijk te capteren, door middel van 3D beelden zie je nieuwe dingen, krijg je een andere perceptie. Het werk werd tentoongesteld in musea in Budapest, Lissabon, Dublin en Toulouse.

Dit eerste voorproefje van de debuutep die volgend jaar verschijnt, is een mooi Nederlandstalig pop pareltje. Laenens klinkt in zijn eigen taal nog zachter dan in het Engels en dat past perfect bij de fluwelen arrangementen. Iets zegt ons dat deze song perfect radiovoer is, met zo’n catchy refrein is het een oorwurm van jewelste.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More