Home Singles SKYBLASTERS – Falling In Love (Cricket Hill Music)

SKYBLASTERS – Falling In Love (Cricket Hill Music)

by Bart Verlent

Nu er terug wat zomerse temperaturen in het land zijn, is het tijd voor een streepje reggae. En daarvoor kunnen we best langsgaan bij de oudste reggaeband van België: Skyblasters. Deze Gentse band werd opgericht in 1984 door Edward Buadee en wijlen Patrick De Witte (beter bekend als PDW). Na twee studioalbums en een live plaat ging de band uit elkaar. Buadee ging solo en en ragga-dub-toaster Prince Far Out (Johnny Doumen) ging The Dinky Toys opfleuren. Tot in 2005 De Witte de volledige band terug bij elkaar bracht voor een korte reünietoer bij de release van de verzamelaar Now And Then. Daarna nam de band definitief afscheid van zijn fans.

© Skyblasters

In 2013 overleed medeoprichter/drummer Patrick De Witte en een jaar na zijn overleden brachten de resterende leden een unplugged miniconcert tijdens een tribute-avond in de Gentse Vooruit. Martijn Bal bracht versterking op cajon. Dit concert leidde tot een nieuwe start met een kleinere bezetting (zonder blazers) in een akoestische formule. De band kwam opnieuw in de belangstelling en bracht ter gelegenheid van het 30-jarige jubileum van het eerste live-album in eigen beheer het tweede live-album 30 Years Live-Acoustic Bootleg Power uit in akoestische formule.

Vorig jaar brachten Buadee en co de nieuwe single Just Another Day uit, die werd genomineerd als beste reggae-song van 2020. Nu zijn ze terug met een nieuw nummer. Door covid-19 werden zanger Edward Buadee en gitarist/songschrijver Peter Hoeylbroek afgesneden van hun schrijf kompanen in Ghana, maar WhatsApp en FaceTime herstelden de breuk een beetje. Na lang proberen en testen werden uiteindelijk twee nummers volledig afgewerkt. Fallen In Love is daar het eerst wapenfeit van.

Het is een typische Skyblasters-compositie die vrolijk en luchtig de dag opfleurt. Niks wereldschokkends maar op zich is er niks mis met dit aanstekelijk nummer. Na één beluistering krijg je het al niet meer uit je hoofd en dat is een goed teken. Aangezien er dit jaar weer geen Gentse Feesten plaatsvinden is deze Fallen In Love een klein pleister op de wonde en kijken we er al naar uit dat Skyblasters volgend jaar één van Gentse pleinen zullen doen vollopen.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More