Home Belgisch NIELS BORREY – Who Can Explain Attraction? (Eigen Beheer)

NIELS BORREY – Who Can Explain Attraction? (Eigen Beheer)

by Bootsie Butsenzeller

De Antwerpse Jimi Hendrix strikes again. Niels ging al eerder schuil onder het alter ego Max Rouen waarmee hij in 2007 de van tape-echo en ruis bol staande plaat The Magnetic Wave Of Sound op de mensheid losliet. In het grotere Belpop verhaal speelde hij ook al kleine rollen, letterlijk dus, zoals in de clip van The Hickey Underworld The Frog en met Younes Faltakh vormde hij ook nog het monniken sludge duo MEAN, dat het tot Pukkelpop schopte.

(C) Niels Borrey

De halve finale van de Rock Rally 2016 werd dan weer gehaald met z’n Pink Syrups die teerden op een dieet van Hendrix, The Beatles en vroege Pink Floyd. Dat dieet zet hij nu gewoon verder onder z’n eigen naam en zonder bandleden. Hét voordeel van multi-instrumentalisten in coronatijden.

Op z’n nieuwste single mét interessante vraag Who Can Explain Attraction? speelt Niels dan ook alles zelf en dat gaat hem goed af. Heerlijke fuzz gitaren, simpele maar doeltreffend groovende drums en een stemgeluid dat het midden houdt tussen wat Sean Lennon en Les Claypool als The Claypool Lennon Delirium doen op hun geweldige Monolith Of Phobos album. De fijne bijhorende clip luidt de terugkeer van de vloeistofdia’s in, iemand moest het doen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More