Home Singles NICK NOEL & THE RED ROSE ROGERS – The Fool

NICK NOEL & THE RED ROSE ROGERS – The Fool

by Bart Verlent

Omdat er geen budget was om een western film te draaien, startte Nick Noel (echt naam Nicolas Cherlet, maakte vroeger deel uit van de bluesrock formatie Calling Susan) met een soundtrack. Hij schreef verhalen bij de beelden die hij voor ogen had. Samen met zijn band The Red Rose Rogers probeert hij die beelden zo goed mogelijk te vatten in muziek.

© Nick Noel & The Red Rose Rogers

De band ontstond in de Fuzzyopolis Studio in Sijsele waar Nick Noel al jaren resideert, samen met de meeste andere bandleden. De zevenkoppige formatie maakt americana met sentimentele gitaren, een wervelend Hammond-orgel geluid en melancholische trompetten.

The Fool is hun eerste wapenfeit en het is er eentje om in te kaderen. Het nummer begint als een echte western. Alsof Ennio Morricone er de muziek voor schreef terwijl hij flirtte met Calexico. Dan valt de stem van Nicolas in en krijgt het nummer een overtuigend origineel geluid.

De bandnaam Nick Noel & The Red Rose Rogers klonk al geweldig, nu hebben ze ook nog een nummer waarmee ze iedereen weg kunnen blazen. Ja, dit is straffe kost uit West-Vlaanderen!

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More