Home Singles NICK CAVE & THE BAD SEEDS – Wild God (Bad Seed / PIAS)

NICK CAVE & THE BAD SEEDS – Wild God (Bad Seed / PIAS)

by Nel Mertens

Een wilde God? Eén van dé muzikale goden in elk geval wel. In volle adoratie houdt hij ons nog steeds. Hartritmes stijgen, tranen worden dikker, duisternis dreigt hij vaak nog een tikkeltje donkerder te maken… maar ook daar durft hij helemaal tegenin te gaan. Nick Cave en zijn Bad Seeds laten een nieuwe single horen. En dan nog de titeltrack van het aankomende Nick Cave & The Bad Seeds-album Wild God.

Foto © Ian Allen

Het wordt het 18de studioalbum van de band en het verschijnt in de zomer.
“Ik hoop dat het album op de luisteraars hetzelfde effect zal hebben als op mij”, zegt Cave. “Het barst uit de luidspreker en ik word erdoor meegesleept. Het is een ingewikkelde plaat, maar ze is ook diep en vreugdevol aanstekelijk. Er is nooit een masterplan als we een plaat maken. De platen weerspiegelen eerder de emotionele toestand van de schrijvers en muzikanten die ze speelden. Als ik hiernaar luister, weet ik het niet, het lijkt erop dat we gelukkig zijn.”

En dat hoor je inderdaad in Wild God. Want daar waar het recentere werk vooral emotioneel en intiem klonk, horen we hier opnieuw een dynamiek die we al even niet meer hoorden van Nick Cave & The Bad Seeds. Hoewel het rijke klankkader de typische Cave esthetiek behoudt, gevuld met grote emotie, overdondert het naar het einde toe in zijn grootsheid! Een beetje wild, toch wel…! “With the heart, with the heart, with the heart…!” Ons hart heeft hij bij deze nog maar eens verwilderd!

Wild God is digitaal verschenen en zal je vanaf 30/8 op het gelijknamige album terugvinden, dat digitaal, op cd en op vinyl verschijnt bij Bad Seed, i.s.m. PIAS. Je kan het alvast voorbestellen.

Facebook / Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More