Home nieuws Boekvoorstelling: MUZIEKBOUTIQUE – Vergaene glorie, Bibliotheek Kortrijk (14/12/2023)

Boekvoorstelling: MUZIEKBOUTIQUE – Vergaene glorie, Bibliotheek Kortrijk (14/12/2023)

by Patrick Bruneel

Nico Decock en Ludo Halsberghe behoorden veertig jaar geleden tot het vaste cliënteel van het Kortrijkse Punkcafé 21. Punks avant la lettre als het ware, die de tijden meemaakten van Definitivos en P.I.G.Z. (Punk Is Grote Zever).

In de loop der tijden verloren beiden elkaar uit het oog, tot ze plots weer met elkaar overweg konden en zowaar samen een boek schreven: Vergaene Glorie. Het boek is vernoemd naar het bandje dat ze toentertijd samen hadden, maar waar nooit veel van is gekomen. Hun wedervaren in hun jeugd als vroege punks, hun stommiteiten, hun ervaringen met de flikken en ga zo maar door.

Doorheen het boek, met elk hun eigen hoofdstukken, vertellen ze over hun wedervaren. Voor Halsberghe op allerlei kabinetten, voor Decock de wereld rond met geldwolf Marky Ramone. Het boek werd een instant succes, de tweede verbeterde en herwerkte druk ligt in de winkels. Op 14 december komen beiden allerlei verhalen vertellen, over Wayne Kramer bijvoorbeeld of hoe Marky Ramone in Kuurne belandde. En de kans is heel groot dat opper-Definitivo Lucien Callewaert ook zijn zegje komt doen.

Donderdag 14 december 2023 van 19:30 tot 22:00 in de Centrale Bibliotheek Kortrijk, Leiestraat 30 in 8500 Kortrijk.
Reserveren is aangeraden en doe je best hier.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More