Home Singles NEW HAMMOND SOUND PROJECT – Man & Machine (Tjamp Records)

NEW HAMMOND SOUND PROJECT – Man & Machine (Tjamp Records)

by Jeroen De Weder

Het authentieke Hammond-geluid is herkenbaar uit de duizend en staat symbool voor onvervalste nostalgie naar de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw. Een muziekinstrument dat destijds de wereld veroverde als goedkoop en praktisch alternatief voor het pompeuze pijporgel en onlosmakelijk verbonden is met bepaalde muziekgenres zoals classic rock, jazz en soul. Althans dat was ons naïeve vooroordeel tot we het New Hammond Sound Project ontdekten, een project waarin modulaire Hammond, hybride drums en interactieve visuals samenkomen.

Dankzij hedendaagse technologie worden grenzen van muziek en instrument verlegd waardoor een nieuwe klankwereld verkend wordt. Man & Machine, de tweede track van het komende conceptalbum, verwoordt letterlijk het artistieke concept van de New Hammond Sound Project. De man als muzikant/technicus experimenteert met het instrument, sleutelt aan de machine. Dit resulteert in een groovy en toegankelijke sound die refereert aan de harmonische stijl van inspirator Stevie Wonder maar tegelijk fris en eigentijds klinkt. De compositie kwam tot stand doordat beide muzikanten in hun eigen studio’s zich over en weer lieten inspireren door elkaars opgenomen tracks. Samen muziek maken, noodgedwongen fysiek van elkaar gescheiden maar desondanks mogelijk dankzij technologische mogelijkheden. Man & Machine, grenzeloze mogelijkheden. 

Man & Machine van New Hammond Sound Project is verschenen bij Tjamp Records.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More