Home Singles THE CHRISTIAN CLUB Feat. MATTIAS DE CRAENE – Ignorance

THE CHRISTIAN CLUB Feat. MATTIAS DE CRAENE – Ignorance

by Bart Verlent

The Christian Club was eigenlijk bedoeld als een sarcastische naam, ze zijn niet christelijk en ook helemaal geen club (maar ondertussen zijn we wel een echte “club”). Ze zijn een band die meeslepende verhalen vertelt en daarbij de klassieke songstructuren vermijd. Dat doen ze met sober tokkelende gitaren gedrenkt in reverb, geruggensteund door de warme contrabasklanken van Isa Opstaele en de duistere stem van Luca Missiaen.  

© Johan Vanparys

Voor de nieuwe single Ignorance werkte het Brugse viertal samen met Mattias De Craene (MDCIII) die de song op het einde subtiel aanvult met vurige saxofoonklanken.

Ze leveren een indrukwekkende song af die wat ruikt naar composities van Tindersticks en The National. Het is vooral een intense song met een eigen overtuigend geluid. 

The Christian Club bewijst met deze single weer dat ze één van de boeiendste bands zijn van dit land. Wij hopen dat we nu niet lang meer moeten wachten op hun debuutalbum. 

Je kan The Christian Club live aan het werk zien op: 

17/11 – Café Bornem, Gent (duo) 
27/11 – Café Ritcs, Brussel 
30/11 – De Centrale, Gent (Support Sam De Nef)
03/12 – De Nachtwacht, Tielt 
22/12 – Snuffel hostel Brugge
03/01 – Zebrawoods (Support Nordmann)

FACEBOOKINSTAGRAM 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More