Home Singles NERTS – Touched My Cat

NERTS – Touched My Cat

by Nel Mertens

Een hartspecialist en een politiek wetenschapper en animator die een gedeelde passie vonden in muziek is niet zo’n vaak voorkomende opstelling. G’houzi Rah en Bert Juliaan Vercruysse vormen samen, vanuit die achtergrond, het audio-visueel project Nerts.

Rah is al vanaf zijn 6 jaar bezig met muziek. Hij zong in kinderkoren en werd letterlijk op de vingers getikt indien hij de foute pianotoetsen aansloeg. Bert Juliaan maakte videoclips voor o.a. Dijf Sanders, Bombataz, Outer, De Koffie Van Morgen, Ghoula Pascal Deweze. En die laatste – fan van hun eerste uur – mixte deze debuutsingle van Nerts.

Touched My Cat is een mix tussen corona, katten, tijgers en space. Met lichte humor in de tekst, schetst het duo de realiteit. Uit angst je kat zelfs niet meer durven aaien, omdat je in het nieuws hoorde dat een tijger besmet raakte in de dierentuin. Met een gezicht vol snot niezen, net als een crimineel die in quarantaine hoort. Sinds de lockdown is niets meer wat het was… De link van de bandnaam met de mogelijke oorzaak van de besmetting is duidelijk.

Dit alles laten ze horen met dromerig gezang in een ijle klank, terwijl de wel uitgekozen beelden verwerkt werden in een knappe videocollage. Als een elektronisch traag kabbelend stroompje, is het een track met een tantrisch/ ritualistisch kantje waarbij je (misschien licht verontrust) wegdroomt, zonder dat het nummer je loslaat. Hier en daar duiken wat sci-fi-geluiden, gebroken ritmes, licht- en warmte-impulsen op, en die variatie weet Nerts wel knap vloeiend aan mekaar te rijgen. We worden warm van de track, maar toch ook nog niet helemaal tijger-wild.

Het eerste album van Nerts, waarbij heel wat gastmuzikanten betrokken waren, verschijnt in mei 2021.

Facebook Bert Juliaan Vercruysse

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More