Home Singles NEON FOREST – Scam

NEON FOREST – Scam

by Nel Mertens

“Do you know… the things you believe in… they ain’t real!” Ze kaarten gevoelige onderwerpen aan, die gelukkig wel al even uit de taboesfeer gehaald werden, maar toch nog vaak stof doen opwaaien: het geloof. Neon Forest komt met hun debuutsingle Scam meteen straf uit de hoek.

De alternatieve rockband uit Oudenaarde schrijft nummers over de alledaagse beslommeringen, de grote en kleine ‘struggles of life’. De teksten zijn dan ook betekenisvol en zetten aan tot reflectie. Het geloof werd als eerste hot item verpakt in een snedige rocksong.

“Geloofsovertuiging is één van de dingen die mensen kan verbinden of net juist kan verdelen. Geloof wordt vaak gebruikt als houvast in het leven op momenten waarbij mensen voelen dat ze zich moeten wenden tot een hoger iets. Daarnaast wordt het ook gebruikt én misbruikt als reden voor het rechtvaardigen van persoonlijk gewin, ter goedkeuring van acties van geweld en heel vaak blindelings gevolgd zonder het concept ‘geloven in’ in vraag te stellen,” bedacht de band zich.

Met deze track stelt Neon Forest de impact van religieuze overtuigingen in vraag en wil aanzetten tot nadenken over het belang van ‘geloven in iets’. Wat als er geen hogere macht is? Misschien is alles wel gewoon bedrog?

Wat heel (opr)echt klinkt, is de sound die Wesley De Paepe (zang), Wim Van De Putte (backings), Wim Van De Putte (gitaar), Jens Vanden Abeele (gitaar), Jeanne Vanderdonckt (bas) en Gert-Jan Minnaert (drums) samen neerzetten in Scam. Een erg toegankelijke rocktrack met een catchy refrein, waarbij de tweestemmige zang meteen erg natuurlijk mooi – en dus comfortabel – aanvoelt. Zoals in elke goeie rocksong, vonden sterke gitaarsolo’s hun plaats, geruggensteund door de tweede gitaar. De bas geeft een rijke diepte aan het nummer, terwijl de donderende drums het tempo hoog en strak houden.

Onze aandacht hebben ze getrokken, we zijn benieuwd naar meer!

Scam is digitaal verschenen op alle streaming kanalen.

Facebook / Spotify

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More