Home Singles FUIS – Wave

FUIS – Wave

by Bart Verlent

Sophia Keck maakt deel uit van het vocale Trio Pletenistsa waarmee ze – a capella – volksliederen zingt uit Bulgarije en de Balkan. Met haar nieuwe band Fuis bewandelt ze echter een volledig ander pad. De vierkoppige groep brengt meeslepende cinemapop waarin ze synthetische klanken verenigen met akoestische instrumentatie, field recordings en samples. Qua geluid laten ze zich laten inspireren door Bon Iver, Darkside, LUWTEN en Patrick Watson.

© Fuis

Volgend jaar in het voorjaar mogen we de debuutplaat van Fuis verwachten. Wave is er de eerst single uit en die klinkt alvast veelbelovend. We kunnen op dit nummer het etiket ‘smaakvolle indiepop’ kleven al gaat het er allemaal veel dieper en avontuurlijker aan toe. Dat zorgt ervoor dat de band ineens al een straf eigen geluid etaleert dat tegelijk heel catchy is maar toch niet het platgetreden pad volgt.

Wave gaat over de verschillende stadia die je ervaart bij het verliezen van een geliefde. De confrontatie, de onderdompeling door alle emoties en herinneringen en het uiteindelijke loslaten en accepteren. Het is straf dat dit zware thema het onderwerp is geworden voor zo’n mooi gevoelig nummer.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More