Home Belgisch NEL & JP – Huidhonger (Eigen Beheer)

NEL & JP – Huidhonger (Eigen Beheer)

by Hans Verhoeven

Ze gaan het maken, die twee. Maar wat maken ze? Loeiharde elektropunk, denk aan Atari Sound System, denk aan iets, denk aan tijden waarin de welvaart weg was gaan waaien. Zo rond de jaren tachtig.

Huidhonger is hun tweede en doet wat denken aan de eerste van Rammstein. Maar dan sneller, directer, nog een pijl in het hart van een vastgebonden heilige erbij. Die later zalig zou verklaard worden. Dus alles komt, zoals in soaps, allemaal goed.

Komt dit ooit goed? Aan toegankelijke optredens te zien best wel. Ze spelen binnenkort overal en jij niet maar zij dan weer wel op 31 maart in Café Café, Hasselt en op Verzenderkesdag in De Kelk in Brugge en – er worden hier grenzen overschreden, landen binnengevallen – in De Bunker van het Nederlandse Gemert en we gaan er hier geen opsomming van maken, check hun site. We hebben wel wat anders te doen. Zoals: vergelijkingen met dingen van vroeger (Anne Clark) te ontwijken. Zoals: dichteres Nel Mertens haar stem en teksten delen. Ooit zal ze krijsen, rijper en ouder. Zoals: je geen fuck aantrekken. Zoals: luisteren naar dit.

Je kan Nel & JP live aan het werk zien op:

31/3/2023: Café Café, Hasselt, als support voor Arbeid Adelt!
01/4/2023: De Kelk, Brugge, als support voor Fragment
06/4/2023: De Bunker, Gemert, Nederland
17/5/2023: De Moester, Gent, duo-optreden met Vincent

Facebook – Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More