Home ReviewsAlbum Reviews THE REDS, PINKS AND PURPLES – The Town That Cursed Your Name (Tough Love/De Konkurrent)

THE REDS, PINKS AND PURPLES – The Town That Cursed Your Name (Tough Love/De Konkurrent)

by Bart Verlent

De Californische singer-songwriter Glenn Donaldson maakt deel uit van Skygreen Leopards en Art Museums. Sinds 2019 brengt hij ook solo muziek uit onder de naam The Reds, Pinks & Purples. Elk jaar levert hij een album af waarop Donaldson alle instrumenten zelf inspeelt. Live laat hij zich begeleiden door een driekoppige band.

Op de Instagram-account van Glenns project staan de hoezen van albums waardoor hij wordt beïnvloed. Dat gaat van shoegaze, 80’s hardcore, electrowave tot 80’s indie. De sound van The Reds, Pinks & Purples heeft iets van de emo-indie van The Smiths en The Go-Betweens gecombineerd met Pulp, dat laatste vooral omdat Donaldsons stem die wel iets heeft van Jarvis Cocker.

© The Reds, Pinks And Purples

Tijdens het samenstellen van de nieuwe plaat, realiseerde Donaldson zich dat het een liedjescyclus is geworden over een normaal leven proberen leiden terwijl je je geroepen voelt om muziek te maken. Het resultaat is een soort van dubbelleven dat hij in de nummers probeert weer te geven. Hij behandelt het ‘probleem’ met de wrangheid, generositeit en micro- en macroscopische echtheid waarvoor hij gekend en geliefd is.

Hoewel Donaldson alle instrumenten zelf inspeelt slaagt hij er toch in een zekere gelaagdheid te creëren en zo staan er twaalf sprankelende pareltjes op de plaat. Je merkt nergens dat het geen echt groepswerk is. De nummers zijn tot de perfectie afgewerkt met vrolijk gitaarsolo’s, die het perfecte tegengewicht vormen voor de tristesse in zijn stem.

Helemaal omverblazen doet The Town That Cursed Your Name ons niet, toch is het een verdomd zalig plaatje geworden waar we heel enthousiast over zijn.

Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More