Home Singles NEEDLE AND THE PAIN REACTION – Greta (Wagonmaniac)

NEEDLE AND THE PAIN REACTION – Greta (Wagonmaniac)

by Bart Verlent

Al 21 jaar lang is het Gentse band Needle And The Pain Reaction een vaste waarde in het Belgische muzieklandschap. Binnenkort verschijnt het zesde album No Borders waaruit we al de stevige smaakmakers One To Fight For en Backfire te horen kregen.

© Needle And The Pain Reaction

Voor de derde single Greta tappen Wim Deliveyne, Luc Waegeman en Peter De Bosschere uit een ander vaatje. De instrumentale track is een ode aan Greta Thunberg. De laatste jaren staat haar naam zowat synoniem voor de vraag naar aandacht voor de klimaatverandering. Een jong meisje dat de politieke grootmachten zonder schrik in de ogen durft te kijken, daar heeft Needle And The Pain Reaction enorm veel respect voor.

Greta is een subtiel instrumentaal nummer. Geen scheurende rock maar een boeiende track die uitblinkt door knap gitaarwerk en gedreven drumwerk. Het is fijn om dit trio eens anders te horen dan we van hen gewend zijn. Het levert een zalige song op.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More