Home ReviewsAlbum Reviews ENDZ – Re-Harmed

ENDZ – Re-Harmed

by Bart Verlent

Het Brusselse indie, shoegaze, dreampop-trio ENDZ trok drie jaar na hun debuutplaat Shake uit 2017 terug de studio in. Vol goede moed trokken ze naar Montreal waar ze met producer Jace Lasek werkten die in het verleden met Suuns, Land Of Talk, Wolf Parade en Patrick Watson zijn ding deed. Het album Harmed zag het licht op 13 maart 2020, de eerste dag van de quarantaine… Het album kreeg daarom weinig aandacht. Nu krijgt dit fijne album toch een tweede leven.

© Endz

Op deze Re-Harmed staan alle originele songs die ook op Harmed terug te vinden zijn plus vijf bonus tracks, twee onuitgebrachte nummers en twee slaapkamerversies en een demo versie. De acht Harmed-songs zijn origineel, aanstekelijk en gedreven. Het is niet te snappen hoe dit album niet de aandacht kreeg die het verdiende.

Zijn de extra nummer ook de moeite? Deels wel… A Stunt en Make Believe zijn tracks die zeker bij de songs van Harmed passen en die zeker te goed zijn om in de vuilbak te belanden. De slaapkamerversies van Mighty Whitey en Daughters zijn leuke extra’s maar de geluidskwaliteit is niet top, en dat de originele versies zijn veel beter. Dan is er nog een extra versie van Something New die niet zo veel afwijkt van het origineel.

Als je Harmed nog niet in huis hebt, dan is deze Re-Harmed zeker een aanrader, al was het maar voor de twee voordien onuitgebrachte songs.

Je kan ENDZ aan het werk zien op:

17/10 – Pop In Malle, Oostmalle
23/10 – Endz & Friendz (Annabel Lee en Tresor), Namen
31/10 – CC Marchin
26/11 – Botanique, Brussel
27/11 – Atelier Rock, Huy

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More