Home Singles FAT DOG – I Am The King (Domino/V2 Records)

FAT DOG – I Am The King (Domino/V2 Records)

by Bart Verlent

De heren van het Londens Fat Dog hebben hun muziek het label “screaming-into-a-pillow music” gegeven. Het is een combinatie van electropunk, rock-‘n-roll, techno, industrial en postpunk. Op 6 september krijgen we eindelijk de debuutplaat van Fat Dog die de bijzonder titel WOOF zal hebben. Uit die plaat krijgen we nog een single en die klinkt iets anders dan we gewoon zijn.

© Fat Dog

Frontman Joe Love schreef I Am The King in de toiletten van zijn favoriete pub nadat hij het uitgemaakt met zijn vriendin. De track heeft een epische bombastische intro die doet vermoeden dat er iets heel stevigs op zal volgen. Het nummer blijft drijven op die intense drive met orkestrale arrangementen en agressieve synths. Plots vallen die synths echter weg en krijgen we liefelijke strijkers. Er komt dus geen uitbarsting maar een heel ingetogen einde.

Fat Dog blijft ons verbazen en doet dat deze keer met een combinatie van Vangelis en rustige Underworld. We kijken al uit welke wegen ze nog zullen inslaan op de debuutplaat.

Je kan Fat Dog aan het werk zien op:

18/08 – Pukkelpop, Kiewit
10/10 – Botanique, Brussel

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More