Home Singles NAIMA JORIS – True Love Will Find You In The End (PIAS)

NAIMA JORIS – True Love Will Find You In The End (PIAS)

by Bart Verlent

Op 27 april verschijnt er een nieuwe ep van Naima Joris, het wordt een tribute-ep ter ere van Daniel Johnston. Naima leerde Johnston kennen door de documentaire The Devil and Daniel Johnston die ze zag in 2009 toen ze in Brussel woonde in de kelder van Daan. In die tijd was ze zangeres bij Isbells. Die documentaire motiveerde haar om zelf nummers te schrijven op dezelfde eerlijke en pure manier als Johnston deed.

© Björn Comhaire

Het duurde even voor Joris uitdokterde hoe ze True Love Will Find You In The End op een originele manier kon brengen. De ochtend van de opnames kwam ze op het idee om het nummer een 80’s tintje te geven. Naima liet zich daarvoor inspireren door Prince, Eurythmics en de soundtrack van Flashdance. Ze maakte een versie die volgens haar past bij de ups en downs van iemand die lijdt aan een bipolaire stoornis (waar Daniel Johnston aan leed), een gevoel dat haar niet onbekend is.

Joris verving de gitaar uit het origineel door een synth-sequence met een 80’s drumbeat. Stevige gitaren brengen hier en daar wat meer variatie in het nummer. Al bij al maakte Joris een heel boeiende bewerking die heel sensueel klinkt. We zijn zeer aangenaam verrast door wat Naima hier gemaakt heeft. Het nummer heeft iets van de originele versie maar klinkt toch helemaal anders.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More