Home Singles H I R  O – Polarize

H I R  O – Polarize

by Nel Mertens

Als je een nieuwe metalband ontdekt als H I R O, dan heb je meteen spijt dat je de release van hun eerste single enkele weken terug miste. Hun roots liggen in Brugge en Oostende en ze omschrijven zichzelf als het creatieve antidotum waarin progrock, psychedelische metal, inspirerende songwriting en intense teksten samenvloeien.

De knappe crossoversound die we in hun eerste track Cyclothemia te horen krijgen, laat ons niet meteen los. En dat zetten ze verder met opvolger Polarize, die we hier ondertussen herhaaldelijk stevig door de boxen laten klinken. Een nummer dat inhoudelijk jammer genoeg al enkele jaren passend is, maar des te meer in woelige oorlogsperioden…

Suspicion, grudge and pettiness rips holes in holy hearts
to disagree once was seen as a necessary art
Inevitably hypocrisy
will break through your defense
and contradiction will disclose
your lack of common sense
But you polarize and hate

Polarize and hate
matrix for toxicity
need to tolerate
friction & diversity
hypnotized by faith
expression of stupidity
need to tolerate
friction & diversity

Krachtig maar toch gedoseerd, horen we straffe riffs, heerlijk drumwerk en meeslepende zang, vol rauwe emoties.

Wat ons betreft mag H I R O zich geen seconde langer meer schuilhouden achter deze twee singles. Gelukkig kondigden ze dan ook meteen de komst van hun eerste ep HIRØ aan op 1 april.

Op 16 april staan ze op het podium in De Kelk in in Brugge, samen met Locus Control en op 23 april kan je hen live aan het werk zien in De Zwerver in Leffinge, samen met Psychonaut, Divided en Cobra The Impaler.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More