Home Singles NAIMA JORIS – My Home (P.I.A.S.)

NAIMA JORIS – My Home (P.I.A.S.)

by Bart Verlent

Vorig jaar verscheen, ogenschijnlijk uit het niets, de debuutsingle Bellybutton van Naima Joris. Een mooi, intens, puur nummer waarin de stem van Joris diep ontroert. Op 30 april verschijnt eindelijk de debuutep van Naima. Daarop verwerkt ze het verlies van haar zus Saskia ten gevolge van kanker en het verdriet dat daarmee gepaard ging.

© Naima Joris

Nieuwe single My Home zal ook op de ep staan. het werd oorspronkelijk in 2014 geschreven, niet lang na Saskia’s diagnose en een paar dagen nadat Naima en zij een zweethutsessie en totemreis deden met “life and death-coach”, Stéphane Geulleaume. Hij hielp haar zus bij het aanvaarden van haar lot en was een grote inspiratie voor dit nummer.

My Home begint met een gitaar en een typisch Leonard Cohen-tokkeltje dat Naima’s stem mooi en sereen begeleidt. In het refrein komt het euphonium van Niels Van Heertum subtiel versterking bieden. In het tweede refrein verwerkte producer Yassin Joris, alle twaalf takes die Van Heertum maakte voor dit nummer. Volgens Naima klinkt dat als het geluid in een onderwater sprookje. Heel passend bij dit nummer.

My Home heeft iets van melancholische fado muziek. Naima pakt ons bij ons nekvel met (alweer) een wondermooie track. Wat een talent! Joris werk momenteel volop aan nieuwe nummers, maar wij kijken nu nog volop uit naar haar debuutplaat.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More