Home Singles MYSTIC ECHO – Silent Nothingness

MYSTIC ECHO – Silent Nothingness

by Nel Mertens

Ignace De Lamper gaat een stapje verder met de pas verschenen track Silent Nothingness van zijn postpunkproject Mystic Echo. Ondanks het feit dat dit één van de nummers is die hij al een hele tijd geleden schreef, klinkt het nog een stuk sterker dan eerder verschenen singles. En dat heeft wellicht ook te maken met een andere aanpak voor deze release.

Voor het betere drumwerk deed hij beroep op zijn neef Dominiek Van Duysen, die drumt bij de coverband Diaz. Dat zit al meteen goed, hoewel De Lampers gitaarwerk daar – van stomend rockend, tot strak aangeslagen ritmisch – niet voor moet onderdoen! Opnieuw vergezeld van het zwevende synthgeluid met sci-fi-sounds die hier en daar opduiken en de melancholisch, licht verheven zang van Ignace.

De opnames gebeurden in de Zenith Sound Studio, onder het oor van Mathieu Vanherpe, waarna Tim Toegaert er zijn skills op toelegde voor het mixen en masteren. Dat alles bij mekaar tilt het geluid van Mystic Echo toch naar een nog meer professioneel niveau.

(Her)lees hier om meer te weten te komen over Ignace De Lamper als muzikant achter Mystic Echo, in een eerder verschenen editie van Luminous Fresh met zijn eerste nummer Fake Desire of in onze bespreking van Tide en Home.

Soundcloud Bandcamp Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More