Home Singles MYGUN – Obsolete

MYGUN – Obsolete

by Nel Mertens

Upspeed gitaren, moddervette riffs, ronkende baslijnen en wat vuile rock-’n-roll-vocalen daarbovenop. Met Obsolete brengt het Brugse grungerockviertal MyGun een nieuw, stomend nummer uit!

Thomas De Sauter (bas), Wesley Decru (drums), Arnaud de Rouck (gitaar) en Henk Vanhee (zang) hebben allemaal al een verleden bij bands als o.a. Fields of Troy, Grizzlyncher, Transcoder en Cowboys & Aliens. Nadenken over het onvermijdelijke verouderingsproces (Obsolete) is dan niet zo bizar.
Maar hebben ze daar echt ‘last’ van? Aan hun sound te horen, helemaal niet!

Een snerpende gitaarsolo ergens in het midden, een diepdonkere bas als intermezzo en ondertussen maar rechttoe rechtaan doorrazen. Net voor het einde, even dat ‘gemaakt’ plaatje dat blijft hangen als verstoring, snappen we sonisch niet echt… Het klopt wel met het visuele in de clip, uiteraard, maar breekt de kracht van het nummer wel wat, zo net voor het einde.

Het nummer kenmerkt de voetafdruk van MyGun met hun eigentijdse geluid, hoewel er muzikaal heel wat old school verwijzingen in zitten.

Obsolete is digitaal verschenen.

Facebook Website Vi.be

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More