Home ReviewsAlbum Reviews COLIN WEBSTER & ANDREW LISLE – Spontaneous Live Series D04 (Spontaneous Live Series)

COLIN WEBSTER & ANDREW LISLE – Spontaneous Live Series D04 (Spontaneous Live Series)

by Patrick Bruneel

Twee tenoren uit de wereld van de vrije geïmproviseerde muziek die samen een setje spelen, dat moet vonken geven. Dat is zeker zo als het duo bestaat uit drummer Andrew Lisle en altsaxofonist Colin Webster.

De titel van de reeks waarin deze opnames verschijnen spreekt boekdelen: Spontaneous Live Series. De opnames dateren van een concert die beide heren gaven tijdens het tweede Spontaneous Music Festival in de Dragon Social Club in Poznań (Polen) op tien november 2018.

Drie stukken krijgen we te horen, waarvan First langer duurt (zeventien minuten) dan Second en Third samen. Het is dan ook vooral in het eerste stuk dat beiden hun kunnen laten horen.

Er wordt relatief zachtjes gestart, al is het, door de aard van het beestje, vooral Webster die met zijn saxofoon het laken naar zich toe trekt. Rustig en bezadigd speelt hij, reagerend op de tikjes van zijn drummer, die bij aanvang ook weinig zin blijkt te hebben om zich erg in te spannen.

Gaandeweg vinden ze elkaar en krijgen er zowaar echt zin in, waardoor het nummer stilaan openbloeit. Echt uit hun dak gaan doen ze echter pas bij de afsluiter, waarop Webster zijn saxofoon een klein martelingske laat ondergaan en het ding laat piepen en gillen.

Muziek als deze wordt eigenlijk het best ter plekke geconsumeerd terwijl de muzikanten voor de neus zich in het zweet werken. Opnames als deze benaderen het echte ding behoorlijk goed.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More