Home ReviewsAlbum Reviews NIHIL IMPVLSE – Anabasis (Eight Tower)

NIHIL IMPVLSE – Anabasis (Eight Tower)

by Patrick Bruneel

Nihil Impvlse is een naam die we frequent tegenkomen op verzamelaars binnen het imperium van Unexplained Sounds Group en Eight Tower. Veel van die artiesten mogen dan vroeger of later ook albums uitbrengen op het voor hen meest geschikte label en dat is ook het geval met deze klankenkunstenaar.

In 2020 was er al het indrukwekkende Stasis, nu gevolgd door een nog rijpere plaat waarop zijn met industrial doorspekte drones en dark ambient pas helemaal tot hun recht komen. Donker is het zeker, want hij / zij / hen / ik weet het niet zet zich af tegen de onwetendheid, het nihilisme, het egocentrisme van een groot deel der twee- en meer of minder benigen.

Post-industrial is de term die Nihil Impvlse aan zijn werk geeft. Het kind moet een naam hebben natuurlijk al vinden wij dat niet helemaal een juiste omschrijving. Industrial zit er wel in vervlecht, in de acht stukken die deze cd sieren, maar in zijn totaliteit is het gewoon heel goed gemaakte dark ambient waarin allerlei veldopnames en samples een extra dimensie bieden.

Het totaalgeluid wordt daardoor nog wat indringender, opdringeriger ook, wat ervoor zorgt dat hier niet met behang kan worden geknoeid maar Nihil Impvlse ons dwingt om zijn muzikale wereld binnen te stappen en ons te laten meevoeren naar de donkerste krochten van zijn gedachtewereld.

https://eighthtowerrecords.bandcamp.com/album/anabasis

https://www.facebook.com/eighthtower

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More