Home Singles COLVER – Around The Moon

COLVER – Around The Moon

by Bart Verlent

Het is nog steeds heel vreemd dat veel bands uit het Brusselse niet doorbreken in Vlaanderen. Neem nu Colver, dit viertal uit Elsene bestaat al sinds 2017 en bracht vorig jaar hun prachtige debuutep Walk Swim Fly uit. Hun single Thinking Out Loud werd gebruikt in het VTM-programma Ik Vertrek maar meer airplay kreeg de band niet in dit landdeel.

© Colver

De mannen van Colver trekken zich daar niets van aan en zijn nu klaar met de opnames van hun debuutplaat Lifeshake die volgend jaar het licht zal zien. Around The Moon is daar het eerste voorproefje uit. Het album zou aanvoelen als nachtelijk dwalen door het hart van de hoofdstad, waar men danst, lacht en huilt om vervolgens te ontwaken met een cocktail van emoties die maar al te herkenbaar zijn. Zo voelt deze single ook aan. Het is een introspectief en smachtend nummer, dat poëzie en metaforen gebruikt om existentiële vraagstukken aan te kaarten.

Deze song heeft een donkere vibe vergelijkbaar met Balthazar. Colver laat af en toe wat licht in de duisternis met niet zo zwaar op de hand liggende arrangementen. We krijgen zelfs een zomerse sound als de strofe begint.

Na het beluisteren van deze track zijn we er zeker van dat Colver klaar is om Vlaanderen en de rest van het land volledig in te pakken met hun knap divers geluid.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More